Knäck en nöt

Första maj är arbetarrörelsens internationella högtidsdag som firas sedan 1890 på initiativ av Andra internationalen , bland annat till åminnelse av Haymarketmassakern 1886

1890 - Blir första maj en dag med internationella manifestationer i Europa där kravet på åtta timmars arbetsdag återkommer..


http://sv.wikipedia.org/wiki/Helgdag


Lärarna slutade tidigt igår torsdag och lämnade skolan förgått tills på måndag. Vi med jour har tvingats kvar, som tur behöver vi varken köpa mat på Ica i Nälden eller betala för wärdshusets dyra helgmat. För skolan lyxar till det och vi blir bjudna på mat, det känns fint.


Det är ju lite märkligt. När det är eliltoppshelgen försvinner nästan hela skolan ner till Stockholm och de som är kvar får jobba i stallen med lön.

När det är första maj blir vi tvingade att vara kvar.

Vad jag vet så är första maj en mer rödare dag i min kalender än vad elitloppshelgen är?

Wången i ett nötskal.


När det är vanlig helgjour måste helgerna bums vara inne klockan två och hästarna ska tränas mellan 10-14 för sen finns det inga lärare kvar på området. Det är ju tur att de tänker på våran säkerhet.


När det är lov finns det ofta inga lärare här och hästarna får gärna vara ute lite längre + att det ska tränas varje dag.


Jag får det inte att hänga ihop..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0