Nu behöver jag inte vara ledsen för att hänga läpp

Nu är jag här på Wången och Los Snipurs är återförenade. Dock är vi rätt opepp på den här vintern. Igår när vi skulle åka till Östersundstravet hade vi halsduk,vantar och massor av kläder på oss och det är augusti! Vad ska vi ha på oss i december?
Just nu är klädkoden på wången skor (eller gympadojjjer för oss dalkullor), gummistövlar vid behov, mirastrumpor, teamsportiamjukisar, munkis från h&m eller något liknande och wångenvinterjacka. Helst skulle vi vilja ha mössa och vantar på oss också men det känns för tidigt fast det är ju september om några dagar så...

I måndagksväll hade vi kvällsfika på wången vis på Karinas rum, det var  trevligt och bullarna smakade bra!



 

Alla tiders!

Ja det var tänkt att jag skulle åka upp med min häst till Wången i lördags, men saker blir inte alltid som man tänkt sig.

Gick upp tidigt på morgonen, packade in alla väskor i bilen och begav oss mot stallet. Njördur gick lugnt in i transporten och han verkade vara skapligt lugn där inne.

Vi sätter oss i bilen, startar datorn som är kopplad till en kamera i kärran. Njördur tuggar på sitt hö och verkar inte klaga, plötsligt dyker två hovar upp i bilden och jag kastar mig ut genom bildörren, öppnar lilla dörren och ser min stora bäbis hängandes med frambenen över bommen, yeees! Vad gör jag nu? Tänk! Vad har vi lärt oss på hälsa & sjukvårdslektionerna.. BREMSA!  Men vart fan är bremsen? I sadelskåpet som ligger så fint inpackat i bilen. Nyper tag i den gigantiska nosen och försöker lugna honom. Får lös honom från grimskaftet och nu gäller det att få ner bommen som hade gängat fast alldeles. Men på något vis blev Njördur fri och vi kunde starta resan igen. Efter ca 10 meter så dör datorn och vi får stanna och får ordning på den. Så ska pappa starta bilen och den går inte i gång! Kan det bli bättre? Men efter ett tag ger den sig och vi rullar framåt igen.

En mil rullar på och jag sitter och tittar på skärmen och det känns som världens skräckfilm, nästan värre än Hostel. Ska Njördur hitta på något igen? Eller har han lärt sig av sitt misstag?

Pappa säger: Det här går ju fint, en mil har gått nu har vi bara?.

Pangboomkrasch! Njördur har hoppat ännu en gång.

Men denna gång hänger han nästan livlös över bommen. Jag ser bilder i mitt huvud på när en av hästarna på gården jag jobbade på för något år sen fastnade i en box och var nära att ge upp.

Nu måste det gå snabbt, men fast än Nödde är en liten bäbis är han tung och stark. Tillslut vaknar han till, men inte särskilt samarbetsvillig och jag bli knäade av honom under hakan. Smärtan när tänderna slår ihop kändes inte så mycket då, men när nästa smäll kom och jag dunkar i transportväggen, flyger ut ur dörren och ner på gräset. Vet inte riktigt vad som hände för allt blev ljust och suddigt. Vaknar till i gräset spottar och hostar blod. Hör pappa ringa en ambulans och tjejen som har stallet.

Får prata med en ambulanskille som ställer tusen frågor, men han glömde att fråga vart vi var, får prata med en sjuksköterska som ställer samma tusen frågor igen.

Ambulansen kör fel, men på något sätt löser det sig och dom hittar oss.

Ambulanskillen kommer fram och presenterar sig som Mattias eller Markus, men på tröjan stod det Yvonne klart och tydligt så jag blev lite fundersam..

Blev lagd på en brits inlindad med stödkragar och en massa band så jag inte kan röra mig och bilen far iväg i hundratrettio mot Falun.

Under färden pratar Markus/Mattias/Yvonne om hur vi ska göra hästkorv av Nödde och slänger in ett Alla tiders på grovt dalmål i var och varannan mening.

Väl framme på sjukhuset ställs de tusen frågorna om och om igen och jag blir skjutsad till röntgen och får ligga under någon konstig maskin.

Sen får jag vänta i en sal med den extremt obehagliga stödkragen och fastspänd i en märklig madrass. Tiden går och en doktor kommer och säger att det ser fint ut på plåtarna och jag får spännas lös, men en ortoped ska komma och kolla på mjukdelarna i min nacke om någon timme. Skönt att komma loss från hemskheterna och jag beger mig till toaletten för att skölja mitt hår som har blivit helt rött av allt blod, inte särskilt trevligt.

Timmen, blir två timmar och de två timmarna hinner bli sju innan ortopeden dyker upp. Hon känner på nacken, bryr sig inte om när jag säger att munnen känns helt sne. Skriver ut smärtstillande och sen får jag åka hem. Ja och där tog äventyret slut.

Stannade på donken för att käka lite, kände mig som världens pundare där jag kom intraskande och halvhaltande  med plåster och stickhål i armen, håret som såg ut som det hade fått en elchock med blodslingor i, läpparna svullna och blodiga och ögon som aldrig verkade ha fått sömn..

Åt lite och sen körde vi hem till Njördur för att klappa lite på honom och berättade han nu skulle han allt få åka lastbil upp i stället och slippa en otäck transport. För jag förstår honom faktiskt. För när jag låg där i ambulansen, visste vart jag skulle och ungefär hur lång resan skulle ta kändes det ändå obehagligt och jag ville ut.

Och då om man tänker på honom som inte förstår alls vad som händer och står där och det låter och far och marken känns ostabil och alla polarna är borta. Då är det väl inte så konstigt att man vill ta sig därifrån?


image102


Don't cry for me Ar Ar..Avesta!

Nu är det snart dags igen att packa in väskorna, som jag såklart har haft färdig packade i en vecka, in i bilen och lasta på Njördur och far upp till Jämtlad och Wången.
Förrvirring total, vill jag? Eller vill jag inte?

 

Daniels eviga tjat om att vi går på en travskola och måste titta på ATGlive 24/7, en viss tjejs vulkanutbrott som inte ens SMHI kan varna för, Thords tredje läpp, sunkiga hösilagesluktande mjukisar, Wärdshuset mer eller mindre märkliga mat, osorterad post som man bara vill få sorterad innan lunch, strömavbrott, pasta pesto, frostskadat ansikte, rastlöshet och tristess, alldeles förtidiga jourmornar i ett iskallthelvete, wångenvinterdepp, isgator som bara är gjorda för att halka sönder sig själv, snö, snö, snö och åter snö i alldeles för stora mängder, stormväder (det slutar blåsa när isen lägger sig över sjön, jo tjena!), filmer man kollat på femtioelva gånger,  konstigt hästfolk och deras idéer, Alsenbuans extremt stora utbud (glubbor, shampiner, drycka, isberrysallad?), längtan hem (tillslut vet man inte vilket håll som är hem längre, norr eller söder?), Pistvakter från Järpen med rutig flanellskjorta och träskor som man bara trodde fanns på film, längtan efter en helg på ett spa eller bara ett varmt bad, höra Martin och hans enda cd-skiva dunkades i väggarna dag som natt (tur att han har flyttat till D-huset, sov gott där uppe!), När man märker att ens gummistövlar inte är vattentäta när man står fast ute i en lerig hage med två hästar som vill gå åt varsitt håll, rummet som känns som Thengills box efter en jourvecka, att gå ner en söndagsmorgon för att ta en lugn frukost och mötas av skrikande små barn innan man ens öppnat wärdshusdörren, ligga upp på sitt dystra tysta rum med feber och förkylning som ett niagarafall, när Karin Ranefall kommer dragandes med någon som ska börja på Wången om något år och bara är här för att kolla läget och säger till oss: Tjejer kan ni inte berätta varför man ska gå på Wången?

Ja då står det still.

Finns säkert en massa mera sak att nämna, men det är här i alla fall några saker som ingår i vardagen på Wången och visst kan det kännas förjävligt vissa dagar men som tur är finns Los Snipurs där, räddarna i nöden!  

Delar av Los Snipurs
image100





                                       
Favorittaliban             Lättroade wångengirls       Ännu en singstarkväll  Wångenvinterdepp
saknar dig <3


                               
Det är du å jag Alfred      Bad i Alsensjön                             Strömavbrott!Oh no!
Ja det är du å jag Emil


                                  
Nedräkning          Packat&Klart            Ibland kan det vara fint           Så här kollar man på film    
                                                                                                            

It's the only way, of getting out of here. This is the modern way.

Alldeles nyss slängde jag några av mina käraste ägodelar från mitt förra liv. Foton, glitter,pins, ögonskuggor i alla möjliga konstiga färger, armband och annat jag annars höll hårt i handen och la mina klänningar längst in i garderoben.
Sen la jag ner en lacosteparfym, ett par fendibrillor och flaska radital i en låda.
Efter det frågade jag mig själv, vad ska jag bli?
Satte mig på sängen och lyssnade på Tell no one about tonight, tänkte på den tid då jag dansade i smyg med mina snyggaste cheapisar på och miklis vilande på min näsa.
Mindes en tid då jag sprang runt på gatorna i Örebro med ett par gula skosnören knutna runt mitt huvud.
Tänkte att visst har jag levt, men visste kunde jag ha gjort det bättre.
Förresten är oliver ett bär?


my brain
is not damaged
but in need of
some repair

Kvinniska? Människa?

Jag är frustrerad, förtvivlad, fundersam, förrvirrad och andra konstiga ord som börjar på F och såklart andra bokstäver med, men mest för att jag är flicka,tjej,kvinna..
Hur fan kunde världen bli så här? Hur kunde det ske?


 

image86




Bränn behån och god eftermiddag!

Tjena mitt pheeena!

Tiilbaks från underbara Karpathos. Solat, badat, njuutit, blivit kallad princess hela dagarna, okej vilka svenska brudar blir inte kallade det, men jag tror ingen har ögon som sin far och beauty like a bruchetta.
Fick några greker på kroken som sagt, men jag fick övertala dom att stanna kvar, brukar ju alltid bli ett sånt problem vid tullen och min resväska var inte särskilt stor heller, och sen nya EU-regler. Man vet hur många liter sprit man får ta med sig o.s.v men greker hade dom inte nämt och jag vill inte hamna i trubbel.
Så nu är dom kvar på Karpathos så jag kan hälsa på dom nästa gång jag tar en tripp dit.

Vad mer ska jag säga?
Från att åka från en ö mitt ute i ett kristallblåtthav till gråa Arlanda, stress, mörker, kyla..
Men helt okej, sitter och fixar foton och lyssnar på en livespelning med  Kaiser Chiefs från Leeds, klagar inte och nu spelas favoritlåten som kommer spelas på maxvolym i C-husets korridorer när jag kommer upp..
Oh my god I can't believe it  I've never been this far away from home
Har fått tillbaka min fotolängtan, kameraextas. Nu ska jag satsa, stort!

image83


Vaknade till det här nästan varje morgon, underbart!
Mera bilder kommer här www.carolome.bilddagboken.se när jag har tid, för tillfället är jag nämligen en väldigt upptagen kvinna.

p.s lösenordet är ett trevligare ord för att städa d.s

pretend it's just an other beautiful day

Vaknade upp från en sån där super bra dröm, handlade bl.a om en viss Riddarhyttsie person, inte så mycket mer att säga om det. Sen blev det Thunder road på högsta volym på väg till stallet, saknades bara en lite bättre bil och det hade blivit njutning till max, men mina föräldrar har valt att leva extremt Svenssonliv och våran hundlöshet har vi kompletterat med en extra Volvo, inget som går att ändra på.
Njördur var en stjärna som alltid om vi räknar bort att han gärna ville springa in i de flesta granar han såg i den fina gångarten grisepass.
Och nu sitter jag här, ska packa klart det sista tills imorn. Ska bli skönt att åka iväg, dock kan det ju inte bli en soulmatesemester, men jag ska verkligen göra mitt bästa och försöka charma grekerna  som på den gamla goda tiden.

image82

Panic on the stablefloor

I wonder to myself
could life ever be sane again


Idag har det varit en helt vanlig skön sommardag, det enda oplanerade var när min lilla häst, eller ja fyrhundrakilos bäbis fick för sig att han skulle lägga sig ner på stallgången medans jag försökte sätta på honom ett par boots. Så där låg jag halvt i chock och fick panik att min häst bara hade kollapsat, tanken på att mitt ben hade gått sönder kom lite senare. Nödde verkade inte fundera på så mycket, bekväma betonggolv är väl till för att ta pauser på?
Tiilslut stog vi två på benen iallafall utan större skråmor och pappas hjärta trillade ner från halsgropen och kom till rätta. Sen har dagen bara rullat på och nu ska jag packa min väska för nästa resa..

Burn down the disco
hang the blessed D.J.
because the music that they constantly play
it says nothing to me about my life


image81

 

(inget)

image75

Nej nej, så kan du väl inte säga!? Är du verkligen säker på att du menade det?
Hat är ett väldigt starkt ord (men också motsatsen till kärlek om du inte glömt det)
Det finns männiksor du tycker mindre om, men ingen du hatar.
Det finns människor du tycker mera om, men ingen du älskar, eller?
Är det sant?
För jämt och ständigt avslutar du dina telefonsamtal,konversationer,sms och mail med puss&kram jag älskar dig.
Vet du hur sårad man kan bli av att höra någon säga jag älskar dig och veta att den någon inte menar det.
Den säger bara det för älskar dig är bara en vanliga och rätt uttjatad fras som far fram mellan våra läppar när vi avslutar ett samtal till exempel vi märker inte ens att vi säger det, så säger alla så säger du och jag.
Jag älskar dig har helt tappat formen, betydelsen, meningen.
Jag hatar dig, det är nästan ett brott att utala dom orden.
Men om något är ett brott så är det väl ändå att säga älskar dig till höger och vänster, hit och dit och allt för ofta, att aldrig ge äkta vara, bara förvirring, tårar, olycka m.m det borde straffas.

Fast som sagt. hat och kärlek är ju motsatser, ett används för ofta och ett används för lite i vår vardag?

Fake it until you make it, Hulken

Ja nu är jag tillbaks ännu en gång, nu har jag varit borta och levt lite lätt (läskigt) lantligt liv utanför Tierp där jag har varit på en NH-kurs med fem små damer.
Fick lära mig att jag är en ödmjuk,snäll,lugn och fin människa, men jag måste dock dra fram Hulken ur handväskan ibland och visa vem som bestämmer..


image73

Jag och Cataba





image72

it's the fever oh no the blam fever..

Hej och hå nu är jag hemkommen från en plats i på jorden där barn kan vara döpta efter Pearl Jam, Neil Young eller någon annan stjärna, eller varför inte heta Emoh som förresten blir Home baklänges, på den här platsen levde jag sommar som bara den i tre dagar,  på den här platsen upptäckte jag en alldeles förträffligt bra bok, att katter faktiskt kan vara mys, att blanda till välling kan var väldigt komplicerat, att sen få i den i en bäbis ja det behöver vi inte ens tala om, den här platsen har också fått mig att inse att jag ska lugna mig med mina planer att åka till det stora landet i väst, platsen fick mig att inse att jag ska köpa Mr. T. Sandhagen och ha han som min passhäst när jag blir rik han ska även göra mig känd, ja som sagt var det har varit ett par förträffligt fina dagar i Riddarhyttsie, tyvärr glömde jag kameran på bordet så inget finns bevarat på kort, sorry.


image70

RSS 2.0