No it can't be so..

Känts som fredag hela dagen, jag gillar fredagar.

Fast än vi inte gör mycket under veckorna egentligen, känns det ändå som man kan andas ut och ta det lite lugnt och glömma allt ansvar för en kväll.


Vägde upp kvällsfodret och lyssnade på p3 (Fibes oh Fibes! är inte så tokiga), min egna maxin' relaxin' tajm..

Allt kändes lugnt och bra.

Sen red jag Njördur, han har inte känts bra och jag tror jag ska börja bli en ridande veterinär eller något. För jag är faktiskt lite grym på att känna vart felen sitter.

Så nu är både han och jag invalidos. Som tur är kommer Stellan imorn och ska kika på honom och jag ska väl knapra i mig ännu en tablettkarta för att försöka hålla ihop.

Livet leker!


Solen har skinit idag och jag ångrar mig stort att jag har tagit bort elitloppshelgen från min todolista och sålt min festbiljett. Finns det en säng över i Stockholm till mig så säg till!

Man har ju trots allt levt i den här världen i tre år nu och det skulle vara roligt med en trevlig avslutning..


Allt börjar närma sig med studenten också. Att springa ut på wärdshustrappan känns ju som ett skämt och nu ska vi tydligen ha mösspåtagning på Östersunds travbana hur ska detta sluta?

Att stå och lyssna på när travbanechefen håller ett tal och bli uttittad av spelmissbrukarna och alkisarna känns inte så festligt..


Fast dagens stora nyhet är ändå att Östersunds socialnämnd har bestämt att dom inte ska sälja alkohol i barerna på årets studentbal..


Rätt ska vara rätt..

Om Malmö citerar mig, tänker jag citera Malmö:
"Somliga träffar mitt i prick
Caroline Larsson lyckas varje dag"

Pocket full of sunshine

Från att ha varit toppenväder hela helgen har det ösregnat hela måndagen. Det har legat ett 15 meter tjock grått moln över hela Wången och sängen har aldrig varit skönare.

Skulle ut i hagen för att hämta en häst.
Fastnade med ena skon i leran. Försökte dra upp foten och det resulterade i att bara foten kom upp och hamnade i en lergrop, mums. Drog upp den lerdränkta skon och började gå. Fortsatte att gå och båda skorna sögs fast i leran. I min kamp att ta mig därifrån hamnade båda fötterna i leran medan jag kunde se hur mina skor sakta sjönk ner i leran som Titanic.
Sedan har min dag bara rullat vidare på det viset.
Vet inte om det är en väldigt händelselös vardag jag lever i, men just nu går det riktigt segt må jag säga. Sen vet jag inte om det beror på att jag är inne på min tredje jourvecka på raken och vet att jag har en kvar nästa vecka....

Alla blir glada av Piña colada

17 grader i skuggan, gräset bränns under fötterna och solbrända kroppar, rena Bahamas!
Solen och värmen har äntligen  kommit till Jämtland och vi ligger i bikini medan vi ser ner på isen på Alsensjön, känns underbart.

Har varit en riktig trevlig söndag.
Inte bakis
och inget som måste göras. Då räknas inte inlämningsuppgifter, prov, recensioner och projektarbeten.
Bara slappa ute i solen.



Snart försvinner jag ur dina ögon som en svår och jobbig grej

Jag har alltid svårt att bestämma mig och välja mellan saker och ting.
När jag väl sen beslutar mig för något känns det bra, men sedan visar det sig nästan alltid att bli fel i vilket fall.
Det rör sig från allt mellan glassval, hästköp, dagens outfit till större världsproblem i mitt liv.
Förut sa jag alltid nej.
Och nu har jag lärt mig att säga ja, men hjälper det?
Nej eeh ja!

Jag träffar killar med läskiga hobbys, killar som är svin, taniga otrogna hästpojkar, halvkriminella norrläningar, tablettknarkande danskar, killar med mer skönhetsprodukter än vad jag har, killar som spyr ner mitt rum och sedan ger mig blommor, killar mitt i proffskarriären, killar vars mammor jag undervisar och sedan killar som gillar mig och då får jag panik och springer därifrån. Inte ens där kan jag välja rätt och se vad som är bäst för mig själv.
Det är inte så att jag känner mig som Linda Rosing, men man kanske skulle ha en sån där coach ibland? Ingen livscoach utan en valcoach.

Allt är i sin ordning

Var på väg ner till middagen i wärdshuset och fick syn på en man vandrandes i en ful träningsdress med en magväska och en hagelbrakare på armen, Funderade vad han höll på med och vem det kunde vara.
Den enda tänkbara som skulle inte har något bättre för sig än att gå runt på Wången en solig söndagskväll i en opassande outfit skulle vara HomoHåkan
Men HH med ett gevär? Tveksamt. Det enda han har hållt i är väl en oladdad vattenpistol.

Stötte på den okända mannen i stallet senare och det visade sig vara skolans hästchef i uppdrag att skjuta kråkorna som krestar runt Wången för tillfället.
På något vis blir man inte ens förvånad och det känns som han är den enda mannen som kan gå runt och skjuta fåglar i en peakdress en söndagkväll, men det är väl för att han är dansk?

Fy fan vad vi är bra!

Idag kom våra efterlängtade studentmössor. Känns som att det inte alls är lång tid kvar nu.


För några dagar sen pratade jag med Jennica och vi kom in på ämnet studenten. Så frågade hon en fråga jag faktiskt inte tänkt så noga på, eller rättare sagt kanske förträngt?

-Carro hur gör ni när ni springer ut? Är det från wärdshustrappan eller?

Jag vet faktiskt inte om det var ironi eller en ren fundering från hennes sida till en början.


Det kändes ju helt sjukt. För jag tror varken att champangefrukost eller något annat som tillhör studenten händer här uppe. Det mest underhållande är nog att åka häst och vagn, eeh?

Det är då man funderar på vad man har hållit på med de tre senaste åren.


Men ändå, visst kommer man sakna det lite.

Dra ut fåtöljen i solen. Avnjuta utsikten av Oviksfjällen i horisonten
med en folle i handen och bästa gummistövlarna på.

Frihet.

Kontraster

När man är hemma och går en kvällspromenix känner man sig halvt paranoid och tror att någon för följer en och har som mål att dra in en i närmsta trappuppgång och göra något dumt.


Men när man är här uppe spanar  man inte efter mörka män över axeln  när man är ute och går. Här spetsar man öronen som Dumbo för att kunna uppfatta minsta ljud som kan innebär fara. Helst vill man också gå med en kikare så man se vad som egentligen döljer sig bland granarna.

Ja, allvarligt talat är jag skit skraj när jag är ute och går här. Jag håller mig till Slingan och landsvägen  om jag inte har sällskap.

För vad gör man om man stöter på en björn? Jag tror faktiskt varken hårspray, självförsvarskurser eller ett SOS-samtal hjälper i ett sånt läge. Det känns som det bara är att inse fakta, andas tio djupa, blunda, vänta på sitt öde och kanske be till Gud och be han hälsa till mamma.


Stanna kvar hos mig


Bästa vänner finns alltid där, fast än man ibland tar dom för givet så ställer dom upp.
När man tittar ut i vintermörkret och allt känns svart står dom i fönstret mittemot och blinkar med sin adventsljusstake.

Jag kan inte hitta på något mer att säga. Jag känner mig bara helt tom.
Lisa kommer inte hem till sommaren. Hon blir borta ännu ett år.
Jag vet att hon inte är död, tack gode gud för det, men det känns nästan som det.
Det här var det sista jag hade väntat mig. Vad ska jag ta mig till nu?

Och jag önskar att jag hade kramat dig ännu lite mer innan du åkte.
 


Gruschenka on the phone

Ja nu kan jag pusta ut, jag har inte risk att få diskbrock än på ett tag! Det känns ju skönt, för det är väl så man ska känna så där mer än ett halvår innan man fyller tjugo? Tack och lov att jag inte ligger invalid på soffan med en kraschad rygg..
Jag råkar bara ha drabbats av en kraftig inflammation i en muskel i ryggen och i ett muskelfäste. Känns bara som fem piskrapp inuti min kropp lite då och då, men det är okej. När jag sitter i sadeln känner jag mig som en tant på åttio utan balans och musklerna krampar ihop sig och det känns som jag ska falla av, men det är luugnt.

Annars så har hela min klass varit totaldeprimerad sedan klockan sex i eftermiddags. Jag vet inte om jag ska gå ner mig i att en liten tjock brun ponny galopperade bort sig och gjorde så att jag och de andra i klassen missade chansen att få bära de där magiska blå tröjorna med gultext på ryggen. För mitt liv måste väl ändå ha en större mening och mål än det? Men visst känns det surt.
Man vinner inte ett silver, man förlorar ett guld och det verkar inte som Svärdans änglar kommer till himlen..

Sen är det inte så mycket nytt under solen. Ska försöka få tag på Borlängekillen, hans jobb verkar vara mer intressant än att städa toaletterna på Arvikafestivalen (fast jag kan ju få bygga eller rodda på Vintergatan) eller att gå på en föreläsning för kandidater till McDonalds i Hedemora..

Känns som jag fortfarande väntar på ett mirakel..

Holiday

Nästa vecka  är alla på skolan lediga torsdag och fredag.
Föutom dom som har jour. För dom måste stanna kvar och ta hand om hästarna.
Vem blev lyckligt lottad att ha jour v.18?

Men man måste ju se ljuset i tunneln som alltid.
Jan lovade mig i alla fall att jag skulle få en fin begravning.
Och jag har precis bäddat rent i min säng med Wångens snorgröna lakan.
Så nu kan jag ligga och spy på livet och allt utan att det syns.
Yippiekayey motherfucker!


Sometimes we all have bad days..

Drömde att jag hade försovit mig till klockan sju och vaknade med ett ryck.
Det var bara det att jag hade glömt att jag powernappat på spikmattan innan jag gick och la mig och hade bara slängt ner den bredvid sängen.
Så ja, det blev ett riktigt uppvaknade när jag insåg att klockan bara var fem och att jag stod på spikmattan.
Helvete.
Bara att glömma, drömma och sova en halvtimme till.

Väl i stallet hängde jag jackan på en krok. När jag sedan skulle gå vidare till stall nummer två upptäckte jag att en fågel även hade jag gjort nummer två på min jacka, skit.

Efter stallet hade jag två härliga lediga timmar. Myste ner mig i soffan och slog på tvn som fungerade så där i tjugo minuter sen blev den kolsvart. Våld hjälpte inte ens. Så det blev att ligga i soffan och stirra upp i taket och lyssna på tystnaden, trevligt.

Till lunch skulle jag ta fram mina minimorötter från kylskåpet. På något vis hade temperaturen sjunkit i kylskåpet och mina minimorötter var oranga miniisbitar.

Sedan till middagen tänkte jag lyxa till det efter lunchkatastrofen med en pizza. Dock är inte vårat kök utrustat med varken en ugn eller platta tallrikar. Så det var bara att lägga pizzan i en djup tallrik och in med den i micron.
Det resulterade senare i en hög av tomatsås i botten av tallriken och stenhårda pizzakanter, mums.

Dagen blev på något vis rätt räddad genom att en hemlig beundrare eller en snäll boxgranne som hade  mockat en av mina boxar och morronmusik på p3 mellan sju till åtta, underbart. Och snart anländer även Sjösten till Norrland och då ska vi prata som bara vi kan..


Let it die

Like a house on fire
First it's there then it's gone

Beroendeframkallande

Vissa är workaholics, övertid, ingen fritid, inget liv. Jag skulle nästan kunna räkna in mig till den gruppen på något vis.
Jag har också blivit fast, men inte av att jobba utan att söka jobb. Minst ett jobb om dagen, herrgårdsvärdinna, lokalvårdare, telefonsäljare, slussvakt, scenarbetare, Willys, djurvårdare, ja jag är nästan öppen för allt.
Och det enda som dyker upp är stalljobb, senast igår ringde en kille från Borlänge med ett jobberbjudande.
Men jag försöker hålla mig till vanliga hederliga yrken för stunden.
Fast igår klickade jag faktiskt bort ett jobb, dammsugarmunstyckeförsäljare, det kändes som jag sjönk lite för lågt.
Och ärligt vem skulle kunna tänka sig Carro Larrson åka runt och ha föreläsningar och sälja tillbehör till dammsugare?

Hey kwanongoma! Holy madre och dom sju dvärgarna..

Hur ska det här gå?
Ge mig smärtstillande, morfin, lustgas, gör vad som helst.
Nu börjar min kropp säga ifrån och jag är hemskt glad att det bara är två mornar kvar på jobbet.
Jag har till och med undvikit att träna Prinsen på tre dagar nu. Ska försöka ta mig upp på honom imorn om det så ska behövas lyftkran.
Däremot överväger jag att strunta i kvällens festligheter, tacka nej till öl och en trevlig vårkväll. Ja jag är verkligen ur form för tillfället..

Dagens; sliten



Även eliten kan bli trött ibland

Hemma på våran gata i stan..

-Oj, klockan är fyra
-Det kan den ju inte va!
-Joho!
-Nä för morfar sa att jag ska vara hemma klockan fyra och det är jag ju inte!


Ta helg!

Seriösdag, hästarna tränades hårt, svetten sprutade, blod smak i munnen,  solen sken och ridhjälmsbrännan blev tydligare för varje ridtur.


Lyxdag, tre hästar på träningslistan och det firades med en lyxfrulle på wärdshuset. Vi åt alldeles för mycket och försökte smälta maten i cafeterian med då kom HH och vi blev bara ännu mer illamående så det blev bara att börja jobba.


Tröttdag, tandbortsmuggen kanske inte var det enda vi höll i kvällen innan och hjälmen tryckte lite extra på huvudet.


Övertröttdag, en sån där dag när man Nästan glömmer att stänga boxdörren, antigen glömmer man sätta på grimman eller tempa hästen, glömmer bort vilken häst man red sist, tar ut hästarna som skulle vara inne och hästarna som skulle gå ut är någon annanstans. Total förvirring och alla fel och misstag är tillåtna.


Oseriösdag, bus, hemligheter, bananpaus och pratstund i sadelkammaren, godisätande med cafe-Maggan, gåtor med hovslagar-Daniel, roderande av bilder etc.

Vaknade upp i allt flum när Super Arnie sa åt mig att jag måste tänka lite på mig själv och ta det lugnt med mitt jobbande. Det är så svårt, men idag kändes det faktiskt tungt i ryggen och jag kanske måste inse fakta.


Feelgood dag, trodde jag skulle rida sex hästar så blev det bara tre, tror jag aldrig mått så bra och det kändes som jag flög fram längs stallgången. I feeeeeel gooood!


Nu är det bara tre mornar kvar av jobb, två dagar kvar med träning av hästar och en dag kvar av träning. Tiden går snabbt fast än man inte har roligt. Nu ljög jag.

Stina hoppas iallafall på att det blir festligheter imorn så hon slipper bli upptvingad sex på söndag också och visst jag är inte helt emot det heller..

Dagens outfit



Stina och jag fördrev tiden med ännu mer seriöst arbete.

Mössan har jag fått från en goodiebag, man får ju en del sånt. Snygg och enkel och döljer alltid en dålig hårdag.
Jackan är specialsydd i ett snyggt blått tyg och passar dock inte till norrländska snöstormar, men whatever om man vill vara fin får man lida pin.
Ridbyxor som blir riktigt fina när de får en touch av lerstänk och hästhår.
Detsamma gäller skorna, det går väl inte undvika att bära ett par snygga lerdränkta skor? Vårens nya trend helt klart.
Ascessoarer:
En snygg och praktisk handväska  i en klarblå färg som rymmer det mest från mina skönhetsprodukter, 10 kg hö eller ett flak öl. Dock kan jag inte bära min oversize chihuahua i den, snyft!
Och till sist en kratta i en trevlig röd färg. Kan inte gå någonstans utan den, love it!
Opsie! Höll ju på att glömma lilla gulliga söta underbar oversize chihuahua Pussyisland, han finns alltid vid min sida.
Ciao!


Bestefar og jeg

Temat på dagen, övertrött och oseriös.
Sitter i soffan med nylagad lunch och roar mig med att se på ett av mina favorityoutubeklipp.

http://www.youtube.com/watch?v=_hLYiGkaQQE


I don't like but I guess things happen that way

För några dagar sen hälsade syosnubben Björn på igen.
Det var dags för att göra vårat test för att se vilket jobb vi skulle passa bäst till.
Efter ha fyllt i ett tjockt häfte och räknat ihop poäng och lite annat fick jag  fram en kod som visade vilka yrken som skulle passa mig och jag blev skapligt förvånad.
Hemkunskapslärare
Skötare inom psykvården
Medialärare
Dagbarnvårdare

Det skrämmer mig om jag skulle bli som min förra hemkunskapslärare som åt kiwin med skalet på. Ett monster.

Hold your horses tonight

Jag börjar bli sällskapssjuk här själv i c-huset. Visst är det lite skönt, men det börjar bli lite för tyst och tråkigt nu. Bara jag och soffan där det mesta har hänt. Ingens dörr att knacka på.

Hur ska man klara av att bo själv sen efter studenten?


Super Arnie frågade mig idag hur det var med mig och min kropp. Jag ogillar starkt den frågan, för då råkar man alltid känna efter för mycket.

Men sen kom jag också på att det är nog i den här veckan jag ska få mitt besked från magnetröntgen av Gruschenka. Mer än spännande. Ladda pistolen?



Det har börjat blivit okej att träna hästarna, men bara okej.


Limpan är en pina att sköta. Han pissar ner boxen som om han skulle ha diabetes eller nåt liknande. Han är överallt där han inte ska vara och dra ner nosen till marken som en fyrahundrakilos jätte Basset. Dessutom är han ständigt inpackade i ett tjockt lager lera.

Men efter man har ridit honom bär han verkligen upp sitt namn, Gimstein.

Jag har fått en ny favorit och tillbaka lite av känslan att det är kul att rida.


Däremot önskar jag att Orka snart tar sommarlov för gått. Jag kan inte säga att jag gillar henne fast än hon är en ung lovande talang. Oftast ett bångstyrigt betongblock med humör som en vulkan.

Orka är svart och hård och jag är mjuk och blond. Orka är ett monster och jag är faktiskt rätt snäll. Självklart står Orka uppskriven på mig hela lovet.

Häromdagen kom vi faktiskt överens. Det måste ha varit mina spiritfingers som lockade fram Orkas fina sida. Men hon är fortfarande ett monster för mig, Orka med orka.

Workin' nine to five, what a way to make a livin'


05.30 varje morgon  lördag som måndag.

Stina och jag jobbar järnet.

Det är skönt att jobba och slippa tänka.


Men det värsta är att jag ändå har tänkt.

Och insett.


Jag vill inte hålla på med hästar när jag slutar skolan.

Det finns ingen pepp på att rida 10 hästar om dagen.


Smart Carro, här har du ägnat 3 år med att hålla på med hästar 24/7.


Resultatet av att hänga med hästar dygnet runt har också medfört att jag inte kan något annat, har inte gjort något annat, vet inget annat.


Och det har ju inte heller hjälpt att jag bott mitt ute i en granskog i de där 3 åren. Visst har det varit bra på gott och ont. Men det går ju inte att undvika att man känner sig smått handikappad ute i det verkliga livet.
Att gå och ta en fika med sina vänner eller göra andra normala saker existerar inte här.
Hoppa säck, sätta en julgran på taket, titta på Sunes sommar tills videon strejkar, träna upp sig hur man bäst klarar ett strömavbrott på 2 dygn, vara livrädd att Anton Cirough ska komma när man kvällsfodrar hästarna.
Det är sådana saker jag känner till.

Så snälla ge mig en ny fritidssysselsättning.

Jag är öppen för allt.

diagnos: okänd

Hem till Avesta igen, börjar bli till en vana känns det som.
En natts sömn i min underbara säng.
Upp alldeles för tidigt.
Åkte till Falun.
Låg i ett rör värt femton miljoner, bråkade med en svettig läkare och väntar nu på ett positivt besked av Grushenka nästa vecka. Om det nu går att få det av den vidriga människan, fast efter feteutskällningen så kanske hon har skärpt sig. Annars vet hon inte vad som väntar..

Efter Falun blev det raka vägen upp till Jämtland och nu sitter jag här på Wången.
Känns konstigt att ha haft en 12 timmars paus i hemma och nu ställa klockan på 05.30 och jobba resten av lovet här uppe i snödrivan. I feel good!

I'm into brown sugar

I fredags hade två killar från Mittuniversitet ett informationsmöte med våran klass.

De berättade om fester, sjuksköterskor och sovmornar. Att plugga lät plötsligt inte så trist som jag annars har föreställt mig. Det kändes som bara som ett lite mer seriöst Wången.

Men sen är det just det där, vad ska jag läsa i så fall?


Senare på dagen tog jag tåget ner till Gävle.

Jag la märke till att jag nog alltid åker till konstiga plaster vid konstiga tider för det är nästan alltid  tomt i vagnarna jag reser i.

Det var det inte den här gången. Fullare än fullast i varje kupé.


Jag hamnade mellan ett fönster och en självsäker spanjor med blingbling i öronen och ett sexigt körkort i byxfickan.

Han ingav respekt och jag försökte ta av mig jackan på smidigaste sätt så jag inte skulle stöta till han och kanske bli upptryckt mot väggen eller nåt liknande.

Killen var snäll och till råga på allt pluggade han till socionom på Mittuniversitet. Väldigt otippat!

Vi pratade, skrattade, han påstod att han fått in mina snarkningar på film och skulle lägga upp dom på youtube. Han ville göra mig känd på något vis, men som sagt så snarkar jag INTE.

Tåget blev försenat, oväntat? Jag älskar SJ.

Men i alla fall kan jag nog vänta mig ett par gratis drinkar på Plaza om jag kommer in till stan.

Stupid is as stupid does" and all the rest of that shit

Plockade fram the ghost of tom joad ur dammet från hyllan
Det får mig att tänka på tre saker.
Sommarkvällar i små kvarter.
De få fina nätterna jag har upplevt
och vilket svin jag är.

jag vet inte om det är febern
som gör att jag känner mig så
djup och nostalgisk
med gud vad jag
saknar allt det där jag hade förut
men ändå inte
det blir bara ett substitut
för det nya jag längtar efter
och vill ha


We’re born to lose but we live to win

Alla kan inte försörja sig på att skriva i sin blogg om vilka jeans som är hetast, vilket nagellack som torkar snabbast och hur mysigt det är att sitta på en soliga balkong med sin super gulliga pojkvän och äta frukost.
Alla har inte rika föräldrar som rullar ut röda mattan framför en.
Alla har inte tur.
Och många får klara sig helt själva med den stora fråga, vad ska man göra när man blir stor?




Sen vill jag linda in mina föräldrar i bomull och wellpapp och ställa in dom i en garderob så att dom aldrig kan gå sönder.

Jerry tänk på din framtid, tänk på vad du ska bli, tänk på ditt rykte, tänk på ditt liv

Jag var hemma över helgen. Dalarna,torsgatan, tacos, ramazotti, volvo och familjen.

Vid frukosten pratade pappa om andra vänners barn som ska läsa på högskolan efter studenten.
- Carro ska du också göra det?
Jag hann hejda mig med frågan vad man gör på en högskola och fick fram ett öhh plugga? Och satt mackan i halsen.
Visst vet jag vad det är, men det känns så avlägset och jag har aldrig lagt en tanke på det innan.

Efter högskolechocken kommer pappa med ännu en fråga.
-Carro, vad önskar du dig till studenten?
Samma sak där, öh önska? ska man göra sånt också..
Andra springer kanske runt och letar de där designertallrikarna och vinglasen, men sånt här har heller inte nått mitt huvud. 
- Ge mig en kastrull så kan jag koka nudlar (för jag gissar på att jag inte får ett stort bankkonto i ett paket)
- Men Carro..

Det känns som det räcker med att studentkläderna har kommit, snart mössorna och smälta tanken att jag faktiskt slutar skolan allt för snart. Sen ska man också planera sin framtid.

RSS 2.0