a hundred highways

ibland behövs det miljöombyte, behöver inte vara haparanda
och finns det nåt bättre att bara köra iväg?
packa ner tandborsten
dricka ur någon annans vinglas
inte tänka på nåt särskilt och bara prata lite grann

att köra bil i mörker, med bra musik är min bästa avkoppling
prata italienska och vara formel1förare har också alltid varit en dröm
ändå är jag livrädd när andra sitter bakom ratten
så därför var det nog inte passande att ens tänka på att ha
någon som kallades för Rally
fast det kommer jag aldrig att inse
it's cry cry baby
så nu planerar jag att börja prata isländska
bara som omväxling sådär

Snart kommer det bli till historian jag berättar för mina barn

och jag kan inte låta bli att bli att snyfta lite grann när jag tittar runt på alla fotografier och blir lite lätt nostalgisk.

**

Hrönn blev skadad och jag fick ett erbjudande att byta ut Hrönn mot antingen en valack eller ett annat sto.Hrönns ägare sa att jag skulle hämta den enda svarta valacken i hagen. Och det har jag ju skrivit om innan. Hur jag besviken försökte dra in en stor svart flodhäst från hagen.

Ville jag verkligen byta ut vackra Hrönn mot den där dunderklumpen?

Jag bestämde mig fort för Njördur, men också att jag bara skulle ha han som en träningshäst som jag skulle lära mig av. För då tänkte jag att jag aldrig skulle kunna se Nödde som MIN häst och kunna tycka om han fullt ut så där som damerna gör i stallet om sina hästar. Att det inte finns något vackrare än deras hästar, ingen är så bra som dem, inga så fantastiska, köpa fina saker osv..

Nödde var bara ett objekt.

Jag tror jag och Njördur har gjort det mesta.

Han började med ett stort problem. Han kunde inte åka transport utan att hoppa över bommen i transporten.

Rätt jobbigt då han skulle åka en resa på 55 mil upp till Östersund.

Alla försök med att transportera Njördur slutade tillslut med en ambulansfärd för mig och en underläpp som aldrig mer kommer bli sig lik.
Det hela har slutat med att jag måste specialbeställa en lastbilstransport varje gång han ska någonstans.

Jag vill gärna inte synas, ta plats och vara till besvär. Bara going with the flow.
Njördur är motsatsen.
Alla vet vem han är, står alltid i vägen och har varit en pain in the ass för vaktmästrarna på skolan som har byggt om det mesta i hans närhet för att passa honom.

När han väl landade på Wången började han först med att bryta sig ut ur hagen genom att stoppa huvudet genom grinden och sedan lyfta av den från gångjärnen, piece of a cake! Varför hade ingen provat det tidigare, gräset är ju alltid grönare på andra sidan och Nödde var på fri fot.

När vaktmästarna sen satt en spärr vid gångjärnen la Njördur sin hals på grinden + hela hans 400 kilo tunga kropp på det och grinden bröts ihop och det var bara att traska ut.

Efter det fick vaktmästarna bygga en hage som var lika svår att bryta sig ut som från Kumla.

Efter det insåg Nödde att han inte ens ville gå ut från boxen. Varje morgon fick jag stå och piska och skrämma ur han ur boxen. (Horsemanship hade inte riktigt nåt Norrland vid den tiden) Snabb reaktion har aldrig varit hans bästa sida heller. När han väl var framme vid hagen vägrade han ofta att gå in.

Jag provade med allt och mitt tålamod var inte stort på mornarna när det var kolsvart och minus tjugograder och jag har tappat räkningen på hur många gånger jag satt mig förtvivlat i en snödriva för att han vägrade att gå in i hagen och hellre spelad staty utanför istället för att låta mig gå och äta frukost. Men sedan om någon människa kom och ställde sig bakom honom gick han in snällt som ett litet lamm i hagen och bara blängde på mig, som att han pekade finger rakt upp i ansiktet.

Vem kom på att man kunde ställa sig i krubban i boxen och sedan inte komma på hur man kom loss så vaktmästarna fick lov att spika igen den. Så det blev den enda boxen i stallet med en parkbänk i? Jo, Njördur.

När det är snöstorm och alla hästar står med rumpan mot vinden finns det en som står åt andra hållet och håller upp läpparna och visar tänderna. Vem är det? Jo, Njördur.

Vem gör en kullerbytta i paddocken med ryttare på för att han är så koncentrerad på att kolla på hockeykillarna som tränar ute på vägen att han inte ser att det ligger bommar på marken? Jo, Njördur.
Sen har han även lärt sin matte att falla handlöst för hockeyspelare, dessa ovanor säger jag bara!

Vem dricker hellre ur vattenslagen än ur vattenkoppen? Jo, Njördur

Vem är helt fascinerad av hockeykillarnas träning så att att han struntar i mat och sina kompisar? Jo, Njördur.
och Carro.

Vem får för sig att bita tag i örat på en sovande katt och se om den smakar lika bra som havre? Jo, Njördur.

När alla hästar står otåligt i boxarna och vill gå ut i hagen på morgonen ligger det en häst i en box som vägrar att gå upp, vem är det? Jo, Njördur.

Vem lyckas få in en pinne genom halsen på ett sommarbete som var en äng utan träd? Jo, Njördur.

Vem vickar på öronen samtidigt som han dricker? Jo, Njördur.

När du själv står och väger dig på hästvågen smyger någon sakta bakom dig och ställer sig på den också så du får en chock av hur mycket du väger.450kg?? Vem är det då som står och flinar bakom dig om du inte får gissa på Jan Hallberg? Jo, Njördur.

Vem äter hellre pizzakanter än hö? Jo, Njördur.

Vem står och nosar på den gigantiska traktorn, försöker undersöka hela skopan och om han kunde skulle han snällt fråga chauffören om han fick prova att köra en runda? Jo, Njördur.

Vem springer som en galen hundvalp upp och ner längs strandkanten via vattenbrynet? Jo, Njördur.

Vem lyckades ge mig en lätt hjärtattack när han lyckades knyta upp en tjugoårig gammal knut och smita från spiltan samt äta upp alla andra ryttare och hästars mat/foder? Jo, Njördur.

Men vem är det jag gillar allra bäst? Jo, Njördur.

Från att vara ett träningsprojekt som jag mer pratade illa om än gott har blivit till någon jag kan inte kan vara utan. Mitt tålamod har töjts till sina yttersta gränser, men jag har inte haft ett händelselöst hästliv och i det stora hela har det varit väldigt roligt. Men allt har sitt slut och kommer jag få veta hur Nöddes blir? Hur kommer han se ut när han blir gammal? Vem kommer han tycka bäst om nu? 

Det  hugger faktiskt lite i hjärtat. Jag har ju sett han växa upp och sett vad den lilla ful ankungen har utvecklats till, kanske inte en svan men ändå :')

Vem har tålamodet till världens mesta häst?


freakygeeky

There are places I remember
All my life though some have changed
Some forever not for better
Some have gone and some remain
All these places had their moments
With lovers and friends I still can recall
Some are dead and some are living
In my life I've loved them all

But of all these friends and lovers
There is no one compares with you
And these memories lose their meaning
When I think of love as something new
Though I know I'll never lose affection
For people and things that went before
I know I'll often stop and think about them
In my life I love you more



när långa nätter inte gör som man vill

det spelar liksom ingen roll att jag raderar ditt nummer  för jag kan det ju ändå utantill



 


Till salu!



Killen med hjärtat på rätta stället

I början var Prinsen bara mitt träningsobjekt, flodhästen i hagen, han som jag bara har för att bli lite bättre.
Nu har han blivit någon som jag har väldigt nära hjärtat, den fina ridhästen, han som jag har för att jag mår lite bättre och nu ska han bort. Visst är det lite skönt för det finns inte riktigt tid för han och hans upptåg.
Jag har blivit lite mognare och han är fortfarande lite barnslig, killar är ju så eehhh..
fingrar i kors bakom ryggen

Men att hitta någon som vill ha honom och någon som jag accepterar kan få köpa honom, det är inte enkelt!
Jag skulle hellre vilja avliva honom, ett skott i pannan, och jag vet att han har levt ett bra liv och inte kommer hamna på något ställe och lida och självklart inte behöva springa runt i en främmande hage och springa och skrika efter mig.
Nu har jag istället blivit ett annonsmonster, en tokig ägare som vill att alla intresserade köpare skickar ett personligt brev till mig med innehållande passfoto, meriter och personliga referenser. Sen ska dom också få gå igenom ett allmänbildnings-och IQtest så jag får se hur det ligger till där uppe hos dem och sen kanske de kan få komma och titta på min lilla älskling.

Ja hela den här salushowen har gjort mig lite galen. En sådan person som jag annars föraktar. Den där människan som gulligullar med sina djur som om de vore de barn de aldrig kommer få. Jag mår illa av mig själv!
Snälla kom och köp Prinsen nuuuu!


Plötsligt händer det

Kvinnan som gav hårruffset ett namn, ett ansikte och en frisyr har äntligen funnit ett balsamspray som inte heter Natusan Kids Balsamspray Special Edition Shine with Ice Age 3 som gör att hon blir ännu barnsligare när hon lägger fram balsamflaskan tillsammans med ett gäng Kinder Maxi.

Nu finns det äntligen ett gäng balsamspray med en diskret look som lätt kan läggas upp på kassabandet ihop med en god chokladbit. Har dock inte provat det IRL om man säger så. Får helt enkelt sova på saken och se hur det går imorgon!


Det kallas tvivel, det där som stör



En obehaglig distans
en konstig känsla nånstans
Det känns tomt - eller hur?


Stock och stön

Jag är verkligen omständig eller nåt liknande.
Jag känner i vilket fall att jag inte hör hemma i gruppen felblonderade, 40+ med diamantdetaljerade små svarta stringtrosor som är lite för långt ovanför jeanskanten som är acceptabelt när man är en förskolelärare.
Så jag tror jag tyvärr måste säga adjökens till bästa bananaskidsbruden och till min lilla kurs!
Nu ska jag ska jag försöka komma in under skalet på ananasen istället.
Hejdå!

*#%!!??&%&8-(

Suck my floppy donkey dick! Jag hatar dessa streamde föreläsningar som inte vill uppenbara sig på min skärm.
Jag blir så sjukt förbannad och less när inget fungerar som det egentligen ska göra. Och att jag har alldeles för mycket saker jag ska göra som inte fungerar som de egentligen ska göra.

Miss!

Menar så klart den 13:e februari. Bryr mig inte ett dugg om den där jävlans alla hjärtans dagen. Den 13:e ska det vara ffs!


Nu drar det igång

Helt plötsligt känns den 14:e februari som ett riktigt viktig datum i kalendern, jag är så taggad, så peppad så jävla bäst! Jag vill inte missa en sekund av den fantastiska, underbara alla hjärtans dagen! I'm lovin' it!
Allt i dag och framöver kommer handla om förberedelse för 10-02-14.

Ett axplock

Bara för att egokicka eller bara för att jag har insett att det är det rätta? Det jag egentligen borde göra istället för att läsa en bok vars författare var född på 1870-talet med kurskamrater som jag har noll gemenskap med, förutom Bananaskids-bruden förstås. Nu ska jag leta vidare.




2006-06-19 02:29 från David Andersson [se alla] i poolen Bildkritik - Mjukstart :
Put your hand on your heart. Såg att det var din bild redan i listan över alla poolbilder. Bra.

2006-02-01 15:17 från
Helena Nilsson [se alla] i poolen Bildkritik :
Så enkel...så ren...så vacker...å så alldeles, alldeles underbar!!!! Just love it! Klar favorit:)
/Helena

2006-02-01 20:17 från Louise Pekkanen [se alla] i poolen Bildkritik :
Verkligen vacker, älskar tonerna och enkelheten!

2006-02-02 01:20 från Payman Hazheer [se alla] i poolen Bildkritik :
riktigt riktigt vacker. Enkel och fängslande bild. vacker att titta på

2006-02-02 16:01 från Ljubomir Vranjes [se alla] i poolen Bildkritik :
Gripande, kornigheten passar perfekt in i bilden, gillas mycket!

2006-02-11 17:07 från David Andersson [se alla] i poolen Bildkritik :
I will stand by you forever.

2006-02-11 17:46 från Susanne Samuelsson [se alla] i poolen Bildkritik :
Tycker om den här bilden! Bra komposition, gillar att man inte får se ögonen. Känslosam bild.

2006-03-04 09:02 från Mårten Persson [se alla] i poolen Bildkritik :
Ahh, absolut! Jag gillar idén skarpt! Effekten med att personens hår ser ut att stå rakt upp gör helt klart sitt till bilden. Det skrikiga röda ger ännu mer liv till en bild som redan skriker av energi.

2006-07-14 09:12 från Jan Buse [se alla] i poolen Bildkritik - Mjukstart :
Jo, asymetrin måste du väl ändå gilla Gunnar!? Kolla bara på högerhöftens form i hörnet, och vänsterarmbåge i hörnet. Det är komposition det!

2006-07-14 01:40 från Gunnar Lars Mattsson [se alla] i poolen Bildkritik - Mjukstart :
Väldigt kreativ och orginell bild! Väldigt snyggt att den är ur fokus. Jag har dock inte bestämt mig om jag gillar asymetrin... Men valet av färgton är "spot on"!

Kiss me Kleerup!

Maybe we could make it all right
We could make it better sometime

Maybe we could make it happen
We could keep trying
But things will never change
So I don't look back
Still I'm dying with every step I take
But I don't look back

Just a little, little bit better
Good enough to waste some time
Tell me would it make you happy

And it hurts with every heartbeat




Speak speak speak

Har aldrig förstått mig på talböcker, känns mer som en ursäkt för att få sova i soffan en stund.
Men nu säger jag bara, ge mig min kurslitteratur i talböcker!
(Så jag också får en ursäkt att somna i soffan några minuter)
Tänk vad skönt?
Kanske en talbok som också förklarade hela boken och hur jag sen ska skriva om den? Perfekt!
Annars kan jag ta dem på film istället, det är lugnt för mig!

Prins Ali, vilken magi Aliababa!

Mailen droppar in och Nödde är i för fin form för att vara till salu.
Har nog aldrig uttalat den meningen förut, kanske inte funnits i mitt vokabulär eller helt enkelt inte passat Nödde.
Magic bootsen gjorde sitt i alla fall och jag hade ingen lust att sluta rida idag.
Tänk vad några gram gummi kan göra för världen.
Saga paddlar runt i femtioelva olika obestämda och okända gångarter, och lika glad är hon för det
och jag blir bara matt.
Magic bootsen gjorde sitt på henne också, men inte lika som på Nödde
Killar är bäst ingen protest, protesten försvann och kastrerade killar vann!

Vem bryr sig om mångfallskönskoden?

Ibland gör man rätt, ibland gör man fel.
Ibland väljer man rätt kurs, ibland väljer man fel kurs.
Jag tror jag har valt fel.

Hade inte förväntat mig allt detta tjat om förskolans läroplan, (vad har den med saken att göra?)
av människor och med människor som är lika gråa som
en urnött föråldrad pensionerad utdöd gråsten med en humor som är torrare än Sahara
och alla försök till skämt är pinsamma
ursäkta men en viss del av Högskolan Dalarna borde inte öppna
munnen till ett försök att få människor le på smilbanden, skam för samhället.

Sen känner jag bara ren skräck när jag läser kurshandboken, känner mig inte manad att hugga pennan till någon av uppgifterna, ärligt.
Det enda som kändes lockande var en fältuppgift med innehållande utrustning: kamera.
Suck, vad har jag gjort?
Att besluta och bestämma saker har aldrig varit min starka sida.
Sitter på Studera.nu och letar för fullt efter någon lite mer intressantare kurs.
Tips lämnas i förslagslådan runt hörnet.





Det finns aldrig nåt som kommer heta rätt tid rätt plats

Lika svimfärdig som när jag gjorde en spontan håltagning i förra veckan då jag hade en extrem tjugoårskris.
Min kropp skakar och mitt huvud kan förväxlas med en tomat.
Försökte intala mig att jag i alla fall är den bästa ridläraren i ledet. Le och se snygg ut. Men vad hjälper det?
Mina kurskamrater går varken att muta med morötter eller sockerbitar.
Värsta halvtimmen i mitt liv, värre än att rida vildhästarna på Island. Då är det jobbigt.

Överlevde dagen i alla fall och hittade en kurskompis som var som en trygg klippa i ett stormigt hav, dessutom gillade hon banana skids. Och en till, men hon skulle flytta till Bolivia så det kändes ju lite avlägset om man säger så..Köpt min fina väska nu, så är väl lagomt redo för morgondagen också.
Fast allvarligt, tror jag ska läsa nåt annat till våren.


Tävlingssäsongen igång?

Har fått fyra svar på Nöddes annons. Två känns faktiskt som dom skulle kunna vara hans blivande ägare.
Och för att strö lite extra salt i mina sår har jag anmält Saga till en tävling nu i februari.
Njördur och jag var med i den tävlingen förra året. Hade precis kommit hem från Island och var mörbultad i hela kroppen + en liten lätt magsjuka efter att ha ätit konstiga fårkroppsdelar med potatis i tre veckor och Nödde var lätt överladdad like always.

På tävlingsplatsen ställde jag upp Nödde i en spilta där ridskolehästar ha stått uppbundna i ca 20 år.
Tittade på tävlingarna en stund innan jag skulle rida fram.
Gick tillbaka till stallet för att göra iordning Nödde, och spiltan är tom!
Ett vidare span längs stallgången ser jag att alla andras saker är plundrade på
allt som är tänkbart att äta och längst bort står en belåten Nödde och gluffsar
på den sista matsäcken. Hur lyckas han?
Här har det stått hästar i urminnes tider utan att ha haft en fundering på att rymma
eller bita upp knuten, men självklart ska Nödde göra det och ge sen ägare än lätt hjärtattack.
Resten av dagen fick han sitta fast i en kedja + det vanliga grimskaftet, fråga mig inte varför..


Problemet till den här tävlingen är bara att det är jag, Saga, gamla Bettan och transporten.
Jag saknar alltså ett litet socialt stöd med tanken på mina klena tävlingsnerver och mina dåliga erfarenheter.
Jag söker ingen hästskötare, det kan jag stå för själv. Men någon som kan hålla mig i handen och säg några lugnande ord när jag t.ex. ska backa med släpet på en trång isig parkering, när jag ska in på tävlingsbanan osv..
Skit i att hålla handen, men bara att du finns där vid min sida.
Jag kan erbjuda dig det mesta som betalning, hör av dig om du känner att du är den rätte/rätta!

Vision 2010

Tittar på Simpsons, pumpar upp luft i min nya* pilatesboll och det enda jag tänker på är en kebabpizza.

* Se NYA pilatesboll, alltså har jag haft en tidigare. Men varför köpa en ny boll om man redan har en?
Jo det kanske är så här att den andra är slutkörd. Jag har tränat för mycket. För hårt.
Så nu måste jag ha en ny boll som min fantastiskt vältränade kropp kan studsa runt på.

Charmig valack säljes, betoning på charmig.

Det svider lite, eller jättemycket. Hur innehållslösa kommer inte mina dagar att bli nu?
Enda mannen i mitt liv som jag gillat av hela mitt hjärta med fel, brister, alldeles för mycket överskottsenergi och några för många egna idéer. Nördigt jag vet. Men det är ju om Njördur.Måste nästan böla lite nu buhuhuhu.


heja hajpoken!

Den där BlondinBella har aldrig fallit mig i smaken riktigt.
Att sitta i mysdress, äta choklad, lukta på sina nyinköpta doftljus och planera svenssonfrukosten och hon ska göra till sin sambo morgonen därpå är inte intressant tycker jag.
Veta att hon vågar bikramyoga och hur fantastiskt det är att promenera runt på Djurgården.
Men jag gillar henne ändå. Skulle tycka att det var rätt fridfullt att leva så,
i typ en vecka. Lögndetektor: Liiite ljug
Fast nu har jag hittat nåt som jag gillar ännu mer hos henne.
Hennes svenssonfrukostätande hajgillande sambo Nils.
Jag sitter till och med och småler när jag läser hans blogg.
Tycker det är fascinerande. Skulle vilja studera hur dom umgås, Blondinbella och Hajpojken.

So lets sink a another drink, cause' it'll give me time to think

Drog på mig jeansen som gör att jag känner mig lika grym som Lisbeth Salander.
Tog inga linser för jag hade ingen lust att se världen idag och om inte jag ser nån kan säkert ingen se mig heller. 
Packade in min feberfrossiga kropp i mössa, halsduk och vantar och begav
mig till AF och bad dom att ta mig bort från deras lista. Skönt.
Hittade adidasjackan, ja jacka, som jag har velat ha läänge på rean.
Och jag måste verkligen vara sjuk för jag köpte den inte
utan gick istället till apoteket för att köpa nässpray.
Att vara förkyld är grymt osexigt fast än jag är lika snygg som Lisbeth idag.

Lisbetsalander


Caroline Larsson: The edge of reason

Äntligen! Caroline har funnit kärleken - och singellivet är ett minne blott. Eller? Caroline Larsson har skyhöga förväntningar på livet med drömprinsen Mark Darcy. Olyckligt nog har verkligheten sina brister och även Caroline.

Jag har kommit in på kursen jag sökt på. Hurra!
Jag har fått ett extrajobb. Hurra!
Ska det inte vara perfekt?
Nä, jag känner mig som en katastrof.

Ja, jag känner mig som Bridget Jones i hennes mest misslyckade och katastrofala situationer.
Förutom att det aldrig har hänt att två killar slagits om mig och att det aldrig spelas nåt schysst soundtrack till varje scen i mitt liv. Förutom det. (Som jag mest vill ha) Fast nu när jag tänker efter, har aldrig haft nån musik, men nästan en lovefight faktsikt. Dock ingen större merit men..Lovefight is always a lovefight.

Att sitta och gapa till All by myself iförd nattlinne och en fredagsöl avverkade jag redan i Sthlm då bitterheten över att alltid jobba 24/7 var som störst och radiokanalerna och de kylda dryckerna i mitt kylskåp var mitt enda sällskap.

Jag har dock aldrig kommit till en fest iförd en bunnydräkt.
Men det räcker väl med att jag måste ha min två veckors (och fler veckor kommer det bli med den här förkylningen) otränade kropp i ett par beige byxor med en rosatröja som matchar min förkylda näsa.
Dagen då jag fick dom fina ljusa byxorna övervägde jag om jag skulle ha mina ljusblå Cheap Monday eller om dom var för ljusa, ja tji fick jag och ett par ännu ljusare byxor.
Slutsats: Jag har en dålig relation till jobbarbyxor och känner mig lika obekväm som en utklädd BunnyBridget på en släktträff.

Vet inte vad det här ska leda till. Alla på mitt jobb är smala och jag är singel och saknar självkänsla eller nått liknande. Skjut mig.



Tell me how you rate the morning sun

Mina ögon är rödsprängda. Det känns som det springer myror i mina tårkanaler.
Mitt huvud är fullt av seg sirap. Det är som ett tomt vakum, i viss mån skönt då jag inte reagerar för nåt längre och i viss mån jobbigt då min hjärna är lite ur funktion.
I bihålerna ligger små bomber som med jämna mellanrum exploderar.
Näsan är som en vattenkran som någon lat jävel har glömt att skruva åt ordentligt så den ständigt står och droppar. Samt att Rudolf med den röda mulen är ett passande namn till mig.
Min mun förvandlar alla ord som börjar på M till att dom istället börjar på B. Vad ska jag laga för bat? Jag börjar skolan på båndag..osv osv Sen har den också blivit expert på att nysa i tid och otid.
Resten av min kropp ändrar temperatur snabbare än vad vinden vänder. Ena stunden ligger jag under lager av täcket och lika snabbt som det går att räkna alla täcken ligger jag över dom.
Samt att kroppen känns som en tung obestämd materia som inte förstår vilken den rätta färdriktningen är.
Sovit i 12 timmar och skulle kunna sova 12 till.
Väldigt väldigt väldigt glad att jag börjar klockan 15.00 idag. Tack!
Vet inte om jag har glömt nåt. Men för er alla som inte förstår.
Jag är sjuk.

and now we're saying bye

I felt you in my legs before I ever met you

And when I laid beside you for the first time I told you

I feel you in my heart and I don't even know you

 

And now we're saying bye

 

I was nineteen

Call me

 

I felt you in my life before I ever thought to

Feel the need to lay it down beside you and tell you

I feel you in my heart and I don't even know you

 

And now we're saying bye

 

Flew home

 

Back to where we met

Stayed inside

I was so upset

I cooked up a plan

So good except I was all alone

You were all I had

Love you

You were all mine

Love me

I was yours right





Love__by_Reaubain.jpg


back in your head

Har på känn att min näsa snart kommer inta skepnaden av Niagara. Känns inte alls perfekt.
Och som en av mina gamla chefer brukade säga;
Carro du måste chocka kroppen, ta två alvedon!
Hallelulja! Min kropp skulle nog bli chockad av det, men mer av att den skulle besviken att den inte skulle få nåt mer att knapra på. Och en besviken kropp blir en sur kropp som blir en ännu sjukare kropp. Ingen idé alltså.
Dock chockade jag mig själv idag, mina arbetskläder består av ett par ljust beiga byxor och en rosa tröja.

Värsta är också att jag blir hemskt sällskapsjuk när jag är sjuksjuk. Närhet på burk tack? Jag vill bara gräva ner mig, men inte gå i ide ensam under mitt täcke.
Och ja, det ena leder såklart till det andra och det får mig outsökt att tänka på dig såklart och då tänker jag på hur jag har misslyckats totalt. Orkar inte mig själv.
Ska ta en dusch, pilla mig i naveln och fortsätta lyssna på Tegan and Sara.


Inköpslista för kommande plugg:

 

ADIDAS ADICOLOR AIRLINER RED

































Kaos

Nu verkar det som helgens kaos har börjat lagt sig lite grann.
Har alltid trott att skolan ska börja den 18e.
Så tittade jag på schemat igår kväll och det står den 11e.
Panik.
Ringde till den kursansvarige imorse och hon säger att jag ska komma dit idag, alltså den 11e.
Bara att packa väskan och starta Bettan.
Kommer fram, letar upp lektionssal och skakar av nervositet när jag ser alla smarta högskoleelver. Vad har jag gett mig in på?
Ingen dyker upp och efter ett antal vändor på receptionen och telefonsamtal så visar det sig att jag börjar den 18e i allafall! Min kärlek för sura kärringar växer inte kan jag säga.  

Så efter det drog jag på mig solbrillorna, snurrade ut från Falun, bytte till FM 88.88 och kände hur Bettan och jag flög fram till Borlänge för att göra lite spontana saker.
Kände lite sommarnostalgi, vägarna mellan Falun-Borlänge och Borlänge-Avesta påminner mig om friheten och helvetet ibland. Mest friheten. Funderar vad jag ska välja att göra till sommaren..

Billig vid snabb affär!

Dom flesta verkar ha tröttnat på den här kylan, men det finns några som njuter av den till fullo.

Njördur, Pussy Island, Nödde, Njördulf, Mjögren, Nörden, Aset, (kärt barn har många namn)  ja självaste Prinsen av Knallbo springer runt i snön och de kalla minusgraderna så som en hundvalp precis har upptäckt stranden och vattnet. Ja vi ska inte prata om när Nödde galopperade upp och ner längs stranden vid Storsjön heller..

Men i alla fall häromdagen var han lugn som en filbunke och jag funderade på om han var sjuk.
Han travade lugnt bakom de andra sju hästarna utan att ens ha en tanke på att tugga fradga som en hund med rabies, försöka hoppa upp på hästen framför eller kasta sig i väg och visa sina dolda passtalanger.

Ja, galoppperade till och med sist i ledet utan att han la sig i en av sina andra femtioelva gångarter.
Så jag utbrister; det går ju att sälja den här som turhäst nu!
Och det fick jag ångra.

Från ingenstans gör Njördur, Pussy Island, Nödde, Njördulf, Mjögren, Nörden jordens bakutsprång som världens ninja och det känns som jag flyger en meter upp i luften (tja jag kanske lättade lite från sadeln i vilket fall), tappar stigbyglarna och hänger fram på halsen. En millimter till höger och jag hade säkert legat begravd i en snödriva.
Tror jag knäckt ett revben, punkterat en lunga och väser fram till dom andra; Hörni, kan ni sakta av jag sitter på halsen!

Jag vet inte vad det är med den där hästen, men ibland förstår han verkligen för mycket.
Och nu är han helt ofräsch, precis som förra gången vi bestämde att han skulle ut på annons så nu sitter vi och  överväger veterinär eller Svenne..Jag blir så matt..

 


Det är helvete och himmel

Det svart och vitt
Det är marginalen eller mitt
Det är sömnen eller svindel

Det är ont och gott
Det är allting eller inget
Det är kyssar eller spott
Det abstrakta eller tinget

Det dag och natt
Det är solen eller månen
Det är tårar eller skratt
Norra Norrland eller Skåne


True love is cruel love

Säg hej till tjejen som saknar magkänsla, kvinnlig intuition och en nypa hjärnceller när det verkligen behövs..
(he left me blue, and if I could I would do it too)
..som också är lite olyckligt kär och vill gräva ner sig i en grop av täcken och kuddar samtidigt som hon har fri tillgång till sånt som fyller hennes sötbehöv på alla tänkbara sätt tills hon skiter chokladbollar.
Men hon har insett att det inte passar in i hennes nya träningskalender just nu.
Så det är väl bara att torka tårarna och inse att det inte är särskilt bra att tycka om bad boys.
Och inte casanovor, kuskar, elitidrottare, norrmän och oldies för den delen heller.
Hon är en idiot i en olyxig förpackning som ska försöka satsa på den där så kallade karriären istället.
Tack och bock.





Det börjar ta sig..


Rysk kaviar på mitt fat, det går bra nu

Provjobbat idag.

Det kändes som att det gick bra, fast än jag mest är i chock att det är kul att jobba och dom jag jobbar med är så trevliga. Det är liksom lite ovant och dessutom att man faktiskt har arbetstider som är helt rimliga och mänskliga, fantastiskt!

Efter dagens slut fick jag reda på att det var flera som skulle provjobba igen och fick dessutom en kram och ett ha det bra, tänkte fan, it's over, goodbye forever. Men ändå en liten svag känsla, men när har inte känslor spelat en själv ett spratt?

Min mobil ringde för en stund sen, tänkte tusen hemska tankar och fick sen höra: vi vill att du extrajobbar hos oss!! woooooooohoooooooo.

Det har flutit på lite för bra nu så att jag nästan blir orolig, vad kommer härnäst? Detär nästan obehagligt att det är så här bra, men jag klagar verkligen inte! Mitt liv är the shit.

back to the badhus

Jag och min ständiga simning.
Tagit upp min lilla träning efter en veckas uppehåll och det kändes väldigt bra att glida ner i det klorfyllda vattnet som en frisläppt säl, över förväntan faktiskt.

Har simkort på förmiddagar, alltså när alla pensionärer är lediga. Lugnt, stillsamt,inget som stör och självklart billigare.
Dock är det ingen som åker i rutschkanan heller, den brukar inte ens vara på. Hur kul är det?

Men nu är det jullov och det innebär också högsäsong i badhuset.
Jag och mina pensionärer gästas av småbarnsfamiljer fast än klockan bara är tio.
Och woops så är det fullt liv i trappen upp till rutschbanan och jag kan smita in i kön som världens naturligaste sak som helst.


Kära nån då!

Nasse i ett nötskal och en för impulsiv Caroline.
Jag kom in på kursen jag sökt till våren. Bara det är en chock.
Har inte bestämt mig än om jag tycker det verkar intressant eller helt fel för mig.
Egentligen kanske väldigt intressant bara jag inte har fattat det.
Kollade på kurslitteraturen. Ännu en chock!
Så många böcker har jag nog inte läst under hela min skoltid, jo kanske men ändå. Det här är ju bara för en termin!
Lånade hem de flesta böcker som fanns till del 1 av kursen, som tur är verkar de flesta böcker inte innehålla för många sidor. Dock är alla från tidigt nittiotal och inte alldeles för lätta att förstå.
Jag har panik och känner mig som en nolla.
Måste börja aktivera min hjärna och börja bli lite smart. Hjälper inte bara att ta på mig mina brillor. Finns det nå tips? Adoptera flera hjärnceller?

Eco

Inhandlat en kalender vars omslag är gjort av återvunnen kartong. Pappret är klorfritt och hela paketet kan återvinnas. Stand up for renarna i Lappland och alla isbjörnar. Eller så vill jag bara ha lite bättre samvete med tanken på helgens flygresa. Vem vet? Det jag vet är i alla fall att jag inte är säker på nåt.

what's cooler then bein' cool? ice cold!



1-1

Min sjuttonåriga syster sitter och tittar på universitetsutbildningar och jag sitter och funderar på vad jag ska bli när jag blir stor. 1-0 till henne.
-Men Jossan jag vill ju ha den med pineapple!
-Det fanns bara med ananas.
Ibland känner jag mig duktig. 1-1. Så här är det hemma hos oss..


Ge mig nått som känns


Stopp!

Hur lagligt är det att vara snygg och sedan kunna sjunga? Jag vill bara krypa under huden. Att se snygga människor sjunga är något jag är svag för eller är det så att när människor sjunger ut blir det snygga eller ja som i det här fallet extra sjuktjättesuper snygga.
Och stopp igen!
Hur normalt är det att vara tjugo år och tänka och drömma om sånt här?
Det är fan olagligt! Lås in mig! (Med Robert Pattinson)


http://www.youtube.com/watch?v=fFBfpCfBPEc&feature=related


Kulturchock

Tillbringade några dagar i Arvika med världens bästa Carro.
Nyårsfirandet blev dock en kulturchock för mig och jag blev också påmind om Kerstins och mina norrländska beundrare.

 

Jag minns…

det var vid någon fest nere vid den kalla Alsensjön då det rullade in vrålpimpade gamla Volvos från Järpen. Ur bilarna med tillbehör som var dyrare än själva bilen kom det killar med en liten keps på huvudet, fet prilla under läppen, flanellskjorta, jeans med obestämt märke, HBdunk och träskor.

Kändes som vi hade hamnat mitt i en udda dokumentär från SVT2.

Vi trodde bara det fanns såna människor på film, att det var ett utdött folkslag.

Men ack så fel vi hade.

 

Över till nyårsfirandet i Gunnarskog [Gönnerske]

Efter en trevlig trerätters i gott sällskap och ännu ett förkrök hamnade vi just i Gunnarskog eller som urinvånarna uttalade Gönnerske. Gissa om jag förstod nåt annat ord som dom sa? Svar: Nej

 

Helt plötsligt dök alla Järpenraggar upp, med lite annorlunda klädsel och en helt annan dialekt. Men allt annat var sig likt. Gapande och skrikande som vikingar runt ett bord på medeltiden.. En musiksmak som jag inte ens förstår mig på. Technosmurfhits med låttexter som mest bara handlar om kiss, bajs, stora kukar och våta fittor. 

Nä tack säger jag bara, not my coup of tea.

En husfest i början till ren misär helt enkelt.

 

Kändes som jag var en statist i en Smala Sussie b-film.

Inget illa mot Värmland, jag kände mig bara totalt felplacerad.

Ungefär som när min klass skulle på studentbal och vi helt plötsligt står i Palmcrantzgymnasiets gymnastiksal bland elever i vanliga festkläder och vi var fina från topp till tå med klänningar och håruppsättningar.

När man bara vill sjunka genom marken eller dunsta bort som en diskret liten rökpuff.

 

Ja jag vet inte vad jag ska säga, det kunde varit bättre men det kunde också varit sämre.

 

Jag börjar bli en väldigt mångkulturell människa helt enkelt och det kanske är så att 2010 är ett år som kommer bjuda på förändringar och nya överraskingar? Och då hoppas jag på överraskningar med positiv bemärkelse.


Något jag aldrig gjort förut

2009

1. Gjorde du något 2009 som du aldrig gjort förut? Resan till Island och allt jag upplevde där (äta fårhuvuden,Svennis homemade stuff, trodde jag skulle dö i en källare osv..) och såklart studenten
2. Höll du några av dina nyårslöften? Antagligen inte, för jag kommer inte ihåg dom nu
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Bekanta? Ja.
4. Dog någon som stod dig nära? Nej
5. Vilka länder besökte du? Island
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? En hel del och det ska jag försöka ordna
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? Siffror har aldrig stannat länge i mitt huvud
8. Vad var din största framgång 2009? Åt en fårtestikel? Haha. Nä men jag har gjort mycket jag aldrig trott jag skulle kunna göra/klara av. Det ser jag som en stor framgång.
9. Största misstaget? Buhu jag vill inte ens tänka, så jag säger att jag bara ser det ljusa i livet och det inte finns några misstag eller felsteg.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Mjaa, tanken på att jag bara stod och låg ner i så där 5 månader kan väl räknas som en liten skada? Sen en inflammation i en disk, defekt på svanskotan, olika stressrelaterade sjukdomar blablabla. Kan nog bara bli bättre i år :) 
11. Bästa köpet? Jag måste väl säga mina fina Saga?
12. Vad spenderade du mest pengar på? Ja som sagt, la ner ett X antal kr på en häst, men annars maaat och bensin!
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Absofuckinglutely!
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Ibland gör man rätt ibland gör man fel, Boonkers,  Mykonos och Ledig och en massa andra..
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Det blir väl alltid bättre och bättre, eller?
16. Vad önskar du att du gjort mer? Sluta jag vill inte ens tänka på sånt. Men ja, varit ledig mera?
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Jobbat
18. Hur tillbringar du julen? Familj och släkt
19. Blev du kär i år? Såklart
20. Favoritprogram på TV? 2 & ½ man, när jag väl hunnit kolla på TV
21. Bästa boken du läste i år? Marley & me haha
22. Största musikaliska upptäckten? Tjaa, spotify kan väl räknas? Och att Robert Pattinson kan sjunga.
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Har inte fått något än
25. Något du önskade dig men inte fick? Önskade mig inget
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Som dom flesta andra dagar så jobbade jag, hade en trevlig terminsavslutning med mina  älskade tisdagselever på kvällen :')
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Säkert! En chef mer eller mindre? ;)
28.Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Lite för impulsiv och göra saker innan jag tänker efter?
29. Vad fick dig att må bra? Mina underbara vänner, kunder, elever, lovers..
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Ska inte ljuga, Robert Pattison (bara för jag tycker han liknar dig) och som alltid Jude Law och visstja inte att förglömma Will Smith my baby!
31. Vem saknade du? Några saknar jag och vissa längtar jag efter
32. De bästa nya människorna du träffade? Åter igen mina fina elever och kunder som har gjort att jag hållt ut under den senare delen av året. Vad skulle jag gjort utan er? 


 


Tågtripp

Det första jag möttes av på min resa till de värmländska skogarna var min gamla lågstadielärare.
Hon kände inte igen mig ,rätt skönt, och det enda minnet som dök upp i mitt huvud
är när hon lutar sig över skolbänken, hennes urringning är lite för djup och man ser hur hon har tejpat sina bröst med Dalarnas dåtida bröstejp, den svarta eltejpen.
Stackars nipplar tänker jag nu i efterhand och bara för att man har grått hår behöver det inte betyda att man har hängpattar. Jag ser mot en ljus framtid då allt är möjligt.

Väl på tåget är allt i sin ordning och jag slocknar direkt efter jag lutat mig bakåt. Vaknar upp genom att möta snyggingen mitt emots ögon vrålstirrande på mig och jag får ta ett djupt andetag och svälja det skrik som precis skulle skrikas, vad hade jag gjort han? Avis på min skönhetssömn?

På nästa tåg får jag inte en lika snygg granne. 50+ gubbe som tittar på mig och hela han skriker att han vill ta mig till toaletten och dra av mig byxorna och ta mig hårt. Jag kunde inte titta åt höger för där satt han och om jag tittade åt vänster såg jag hans små kåta grisögon stirrandes i fönsterrutan ändå.
Så jag satt där och stirrade rakt fram samtidigt som jag så diskret som möjligt försökte äta upp min baguette och så osexigt som möjligt äta upp mina ahlgrens bilar.

När jag började närma mig Degerfors droppade också värmlänningarna in på tåget.
Jag skrattar inte ÅT dom, jag småler MED deras dialket.
Det kan inte hjälpas. Det känns som jag är en statist i ett pogram av Hajk.
Ni får veta mer sen.
Chip och hej!


RSS 2.0